Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

TWITTER GPLUS FACEBOOK BEHANCE PINTEREST

About me

Home  /  About me
jesus and mary website

Over mij

Section Title Separator

Het wezen van de mens

Mensen zijn bijzondere wezens. Geneigd tot goed en kwaad, oordelend over schuld en onschuld, in staat tot liefde en haat. Het waarom hierachter boeit en verbaast mij telkens weer.

Waarom (ver) worden mensen tot wie ze zijn. Ontroering, woede, onmacht, schuldgevoel; het zijn zomaar een paar emoties die mensen in een staat kunnen brengen waarbij de ratio het onderspit delft. Zonder hierover te oordelen maar uit verwondering en nieuwsgierigheid zijn dit de bronnen voor mijn beelden.

De psyche van de mens, de ziel huizend in het lichaam, het niet-fysieke maar wel leidende deel van de mens wil ik vastleggen in mijn beelden. Soms refererend aan beelden die we al kennen, andere keren nieuwe vormen creërend,  altijd op zoek naar de ultieme vorm voor het gevoel dat het moet verbeelden. Eigenlijk maak ik poëzie in ruimtelijke vorm. Zoals een dichter nieuwe combinaties van bestaande woorden zoekt, zo zoek ik  bestaande vormen en herschik ze tot ze dat weergeven wat ik zeggen wil. In stilte te aanschouwen en in te voelen.

Porselein, een haat-liefde verhouding.

Porselein is voor mij het edelste keramische materiaal en ik houd er van. Maar tegelijkertijd laat het zich moeilijk dwingen en is het een zeer lastig te verwerken boetseermassa. Er is altijd een strijd tussen mij en het materiaal waarbij ik de grenzen van het (on)mogelijke op zoek.

Meer informatie

Section Title Separator

Technique

Over de inhoud mijn werk is al veel gezegd en geschreven maar er zijn nog weinig woorden gewijd aan de bijzondere techniek die ik toepas.

Bio

Na mijn afstuderen in 1991 heb ik gewerkt aan voornamelijk keramische mensbeelden die ik op vele mooie locaties over de hele wereld heb mogen tentoonstellen.

Commissions

Naast mijn vrije werk maak ik beelden in opdracht. Behalve portretten heb ik de laatste jaren ook grafmonumenten in opdracht gemaakt en werken in de openbare ruimte.

Contactformulier

Section Title Separator