Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

TWITTER GPLUS FACEBOOK BEHANCE PINTEREST

Workshops

Home  /  Workshops
nymph voor advertentie

Cursus Portret boetseren in 10 lessen start weer op donderdagavond 3 oktober

Section Title Separator

Altijd al je geliefde, kind of buurmeisje willen vereeuwigen? Neem dan nu je kans waar en schrijf je in voor de cursus Portret boetseren van Mariette van der Ven. Stapsgewijs leert zij je hoe je aan de hand van foto’s van je model een kop opbouwt en hoe je daar gelijkenis met je model in krijgt.

Een gelijkend portret boetseren begint met goed leren kijken. Je gaat foto´s van je model leren vertalen naar een ruimtelijk beeld: het interpreteren van schaduwen en licht naar de juiste bollingen en hollingen. Aan de hand van duidelijke uitleg bouw je stap voor stap een kop op en leer je je eigen model in klei te realiseren. Eerst wordt uitgelegd hoe een hoofd algemeen in elkaar zit en hoe je dit praktisch op zet. Daarna volgen de details in het gezicht zoals neus, mond en ogen.

Door foto´s mee te nemen kun je je eigen model boetseren. Als je al wat verder bent en de basis beheerst kun je expressie in het beeld gaan leggen. Tijdens de lessen wordt uitgelegd hoe je het gereedschap kunt gebruiken en aan het einde van de cursus ga je onder begeleiding het werkstuk uit hollen en weer in elkaar kunt zetten.

Voor deelname aan deze cursus maakt het niet uit of je ervaren bent of niet. Iedereen kan aan de hand van de uitleg op zijn eigen niveau werken en ontdekken hoe complex maar prachtig een gezicht in elkaar zit.

De cursus bestaat uit 10 lessen en kost €230 inclusief koffie en het stoken van je beeld. Klei kun je aanschaffen in het atelier. De lessen starten donderdag 3 oktober en duren van 19.30 tot 22 uur. Inschrijven kan via het aanmeldformulier of telefonisch op 06 – 4258 4201.

Inschrijven
Locatie

foto cursisten website

Zomerweek 2020 datum nader te bepalen

Section Title Separator

Vijf dagen lang heerlijk werken aan een portret in een fijne omgeving onder deskundige leiding: het is mogelijk tijdens de zomerweek.

Vijf dagen lang heerlijk werken aan een portret in een fijne omgeving onder deskundige leiding: het is mogelijk tijdens de zomerweek.

In logische stappen leg ik uit hoe je een portret opbouwt en hoe de basis anatomie van een hoofd in elkaar zit. Je leert aan de hand van foto’s van jouw model een kop te boetseren en hoe je de gelijkenis kunt bereiken in je beeld. Daarnaast leer je met gereedschappen te werken die je gaat gebruiken bij het boetseren.

Het maakt niet uit of je ervaring hebt met boetseren, iedereen wordt individueel begeleid en gestimuleerd om binnen zijn eigen mogelijkheden het beste uit zichzelf te halen. Van ´s ochtends 10 tot ´s middags 16 uur werk je aan je portret.

De cursus van 5 dagen is inclusief een  lunch (bij mooi weer in de boomgaard), koffie en thee en het stoken van je beeld. Klei kun je aanschaffen in het atelier. Gereedschappen zijn voldoende aanwezig.
Kosten voor deze cursus zijn € 395.

Inschrijven kan via het aanmeldformulier of telefonisch op 06 – 4258 4201.

Inschrijven
Locatie

Pieces detail hoofd website

Lessen op maat

Section Title Separator

Misschien zou je iets van mij willen leren of wil je me voor jullie groep inhuren als gastdocent.

Alles is bespreekbaar dus bel of mail me gerust. Dat kan via het onderstaande aanmeldformulier of via 06 – 4258 4201.

Inschrijven
Locatie