Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

TWITTER GPLUS FACEBOOK BEHANCE PINTEREST

Blog

Home  /  Blog   /  De fijnste plek op aarde

De fijnste plek op aarde

Mijn atelier is de fijnste plek op aarde, althans voor mij. Na een eerste verbouwing in 2008 waarbij we het asbest dak eigenhandig vervingen door dakplaten en rode dakpannen, een muur metselden om de werkplaats voor hout en metaal te scheiden van de keramiek werkplaats, hebben we in 2016 de laatste verbouwingen afgerond. De roldeuren zijn vervangen door een glazen pui en er is een nieuwe betonnen vloer met vloerverwarming in gekomen.

Ik geniet iedere keer weer van deze heerlijke ruimte waar mijn hondjes op de bank liggen, heel veel planten voor het raam staan en de houtkachel staat te snorren. Als ik hier aan het werk ben komt er een rust in me die mijn geest vertelt wat ik moet doen. Het lijkt wel of mijn handen vanzelf gaan en de hoofden die ontstaan al aanwezig waren in mijn gedachten. Fantastisch om te merken dat dat een proces is dat door oefening en jarenlange training in mijn hoofd en handen is gaan zitten. Wat overigens niet wil zeggen dat ik geen moeite meer hoef te doen. Het ene beeld komt makkelijker dan het andere en het blijft wonderlijk om te zien dat er altijd een persoon ontstaat, een aannemelijk mens met een ziel. Ik stop niet voor ik dat beeld te pakken heb. Soms gaat dat snel, een andere keer moet ik er harder voor werken maar het komt, hoe dan ook.

Tijdens het werken aan een beeld gaan mijn gedachten dwalen en krijgen de ruimte om te dwarrelen. Er ontstaan ideeën over waar het naar toe moet met dit beeld en ik word als het ware vanzelf verder geleid. Als ik een goed idee krijg pak ik snel mijn schetsboek en maak een tekeningetje om het niet kwijt te raken. Zo groeit er altijd iets op het moment dat ik aan de slag ga met mijn werk. Op inspiratie hoef ik niet te wachten. Juist niet omdat dat niet op popt op het moment dat je het af wilt dwingen maar juist de ruimte krijgt als de geest niet geleid wordt.